Telefon Kuchnia

+48 660 188 077

Email

catering.anielskiesmaki@gmail.com

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Piątek


Zupy

Rosół z makaronem                                                                               
Rosół z mini pierożkami mięsnymi
Zupa pomidorowa tradycyjna z makaronem
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Zupa krem pomidorowa z bazylią
Żurek staropolski z jajkiem
Zupa gulaszowa
Flaki wołowe


Dania główne

Dorsz w sosie porowym
Łosoś zapiekany w sosie szpinakowym
Pstrąg pieczony z salsą warzywną w płatkach migdałowych
Filet z kurczaka zapiekany pod pierzynką francuską
Pierś drobiowa z grilla w sosie kurkowym lub borowikowym
Gołąbki staropolskie nadziewane mięsem i pieczone w sosie z pomidorów
Schabowy zapiekany serem i pieczarkami
Schabowa sakiewka nadziewana borowikami z duszoną cebulką w sosie leśnym
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kurkami w otulinie z szynki parmeńskiej
Schab w sosie myśliwskim
Karczek w sosie chrzanowym, cebulowym lub w pomarańczach
Makaron penne z pieczarkami i kurczakiem, w kremowym sosie z suszonymi pomidorami
Klasyczne spaghetti z sosem bolońskim duszone w słodkich pomidorach z bazylią i oregano
Makaron tagliatelle ze szpinakiem z parmezanem i suszonymi pomidorami
Makaron tagliatelle z łososiem , oliwkami czarnymi , pomidorkami koktajlowymi i rukolą w sosie śmietanowym z nutą czosnku
Pierogi ( jeden kilogram pierogów to około 16 szt. ): ruskie, mięsne, ze szpinakiem i serem, z kapustą i pieczarkami, z kaszą gryczaną i serem


Dodatki

Ziemniaki purre, z wody, opiekane z rozmarynem
Ryż tradycyjny, ryż cytrynowy z zielonym groszkiem
Kasza gryczana , jęczmienna, pęczak, jaglana, kuskus
Kopytka tradycyjne, szpinakowe, buraczane
Placki ziemniaczane
Placki z cukinii
Warzywa gotowane na parze z masłem koperkowym


Surówki

z białej i czerwonej kapusty
z białej kapusty i pora
wiosenna
z burakiem , ogórkiem i jabłkiem
z białej rzepy i szczypiorku
z czerwonej kapusty
z marchwi i pora, gyros, cezar, szefa


Przystawki

Jaja faszerowane: pieczarkami, szynką, łososiem, awokado, ziołami
Śledzie: w oleju, po kaszubsku, po sułtańsku, w śmietanie
Tymbaliki z kurczaka
Ryba po grecku
Roladki z łososia w serku capresse przewiązane szczypiorkiem
Carpaccio z buraka z serkiem ricotta , kiełkami i grubo zmielonym pieprzem
Wieżyczki naleśnikowe: szpinakowe, z twarogiem paprykowe, z łososiem, z kurkami i szynką
Francuskie mini rogaliki nadziewane żółtym serem, szynką parmeńską i ogórkiem;
Warzywa sezonowe z dipami
Wytrawne kruche babeczki nadziewane: musem łososiowym, chrzanowym, jajecznym, z tuńczyka, z szynki
Deska mięs pieczonych: karczek nadziewany czosnkiem, schab w majeranku, szynka w ziołach, baleron białoruski
Deska pasztetów z dżemem z czerwonej cebulki: pasztet z królika ze śliwką, pasztet z królika z boczkiem, pasztet wieprzowy z grzybami
Deska serów: sery wędzone , pleśniowe, oscypki, sery twarde


Sałatki

Sałata lodowa z kurczakiem, kukurydzą, włoskimi orzechami i zielonymi oliwkami z sosem miodowo-musztardowym
Sałata lodowa z wędzonym kurczakiem, marchewka baby, kukurydza, ananas, szczypiorek, sos winegret
Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw z jajkiem, porem, zielonym groszkiem i majonezem
Sałata Cezar z chrupkim bekonem, ziołowymi grzankami, jajkiem, zieloną dymką
Sałatka grecka z sałaty lodowej, serem feta, pomidorem, papryką, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami, sosem


Desery

Panna cotta z musem truskawkowym
Muffinki: marchewkowe, bananowe z czekoladą, czekoladowe
Szarlotka tradycyjna
Sernik: tradycyjny, z brzoskwiniami, z rodzynkami, na zimno
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi