Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek   21. 10. 2019

                                   Zupa: 5,00 zł.  Pieczarkowa.

Skład: Wywar z kości wołowych i drobiowych, pieczarki, marchewka, pietruszka, por,  natka pietruszki, koper świeży, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz.

Drugie danie: 12,50 zł.  Sztuka mięsa – schab w sosie śliwkowym, ziemniaki opiekane, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, śliwki węgierki, sól, pieprz, przyprawy, olej, ziemniaki, przyprawy, mąka (zboża i produkty zbożowe),  mix sałat.

II Drugie danie: 12,00 zł.   Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka.

   Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne), ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kukurydza, olej, sól, pieprz, cukier.

Sałatka: 15,00   Z kurczaka w sosie miodowo musztardowym.

   Skład: kolorowy makaron 130 (zboża zawierające gluten), sałata lodowa 70, ruccola 30, pomidorki koktajlowe 50, kurczak grillowany 100, sos miodowo musztardowy.

 Wtorek  22. 10. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Cebulowa. 

Skład: Wywar z kości wieprzowych, cebula, masło, olej, ser żółty,  ziele angielskie, liść laurowy,  sól, pieprz, mąka, pieczywo (zboża zawierające gluten).

               Drugie danie: 12,50 zł.  Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i suszonym pomidorem, ziemniaki, surówka.

  Skład: Pierś z kurczaka, ser mozzarella, suszone pomidory, ziemniaki, sól,  pieprz, olej, surówka z kapusty pekińskiej.

                     II  Drugie danie: 12,00 zł.  Makaron z kurczakiem i cukinią    w sosie śmietanowym.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), kurczak, cukinia, śmietana (mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz.

Sałatka: 15,00 zł.  Americana.

   Skład: kurczak 100, sałata lodowa 80, ananas 70, pomidor 80, jajko 50, czerwona cebula 20, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone.

                             Środa   23 . 10. 2019 r.                             

  Zupa: 5,00 zł.   Brokułowa.                              

 Skład: Wywar z kości wieprzowych, brokuły, marchewka, pietruszka, ziemniaki, natka pietruszki,  sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

              Drugie danie: 12,50 zł. Pulpeciki w sosie pomidorowym, kaszotto, fasolka szparagowa. 

Skład: Mięso gulaszowe, cebula, jajko,  sól, pieprz, bułka tarta (zboża zawierające gluten), pomidory, koncentrat pomidorowy, kaszotto ( zboża zawierające gluten), fasolka szparagowa.

                       II Drugie danie: 12,00 zł.  Nuggetsy, ziemniaki, surówka.

Skład: Pierś kurczaka, bułka tarta pszenna (zboża zawierające gluten), jaja, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier.

  Sałatka: 15,00 zł.   Sałatka włoska.

Skład: Makaron kolorowy 100, sałatka lodowa 100, ruccola 50, pomidor 100, mozzarella 50, sos czosnkowy.

 Czwartek   24. 10. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Żurek z jajkiem.

Skład: Wywar z kości wieprzowych podwędzanych, kiełbasa czerwona, marchewka, pietruszka,  pieprz, sól, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie,  mąka (zboża zawierające gluten), jajka.

Drugie danie: 12,50 zł.   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki zasmażane.

Skład:  Mięso gulaszowe, cebula, pieprz, sól, jajko, bułka tarta (zboża zawierające gluten), olej, ziemniaki, masło, mleko, buraki czerwone.

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Makaron z serem i skwarkami.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), ser biały(mleko i produkty pochodne), skwarki wieprzowe.

   Sałatka: 15,00 zł.  Sałatka Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa 100, ogórek surowy 80, pomidor 80, jajo 1 szt., oliwki zielone 20, sos vinnegret.

 Piątek  25. 10. 2019 r.     

Zupa 5,00 zł.  Grochówka.

Skład: Wywar z kości wieprzowych wędzonych, groch, marchewka, pietruszka, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, pieczywo (zboża zawierające gluten).               

Drugie danie: 12,50 zł.   Panierowana ryba, ziemniaki, kapusta kiszona.

Skład:  Ryba miruna / dorsz, olej, sól, pieprz, mąka (zboża zawierające gluten), kapusta kiszona,  ziemniaki.

II  Drugie danie: 12,00 zł.  Kiełbasa z cebulką.

Skład: Kiełbasa wieprzowa czerwona (gorczyca, jaja, mleko, seler, soja), cebula,  sól, pieprz, ogórek kwaszony. 

  Sałatka: 15,00 zł.  Nicejska.

Skład: sałata lodowa 80, sałata rzymska 50, fasolka szparagowa 100, tuńczyk 80, kapary 20, oliwki 30, jajko 40, cebula czerwona 20, sos vinegre   ( ocet winny, sok z cytryny, musztarda (gorczyca), oregano.

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.