Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek   17. 06. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.    Rosół z makaronem.

Skład: Wywar z  kości drobiowych, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki,  cebula, sól,  pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie,   makaron (zboża zawierające gluten);

Drugie danie: 12,50 zł.  Żeberko, ziemniaki opiekane,  surówka.
Skład:  Żeberka – mięso wieprzowe, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, olej, cukier, mix sałat, ogórek, papryka czerwona, śmietana (mleko i produkty pochodne),

II Drugie danie: 15,00 zł.   Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne), ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kukurydza, olej, sól, pieprz, cukier.

Sałatka: 15,00  Sałatka gyros

Skład: Sałata lodowa, roszponka, rukola, papryka, ogórek, pomidor, kukurydza, kurczak, majonez (jaja i produkty pochodne), ketchup, sól, pieprz,       cukier.

 Wtorek 18. 06. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.   Chłodnik litewski z jajkiem

Skład: Wywar z kości wieprzowo wołowych, jajka, olej, liście laurowe, ziele angielskie, marchewka, pietruszka,  seler, ziemniaki, śmietana (mleko i produkty pochodne),  sól, pieprz,  pieczywo (mąka  pszenno – żytnia).

Drugie danie: 12,50 zł.  Stek drobiowy, młode ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso drobiowe, przyprawy,  sól,  pieprz, olej, młode ziemniaki, cukier, śmietana (mleko i produkty pochodne), sałata, papryka, ogórek surowy;

II  Drugie danie: 12,00 zł  Makaron z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), kurczak, cukinia, śmietana (mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz

Sałatka: 15,00 zł  Sałatka brokułowa z makaronem i kurczakiem.

              Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), brokuł, mięso drobiowe, mix sałat, majonez (jaja i produkty pochodne),  jogurt ( mleko i produkty pochodne),   czosnek, sól, pieprz, cukier

Środa  19. 06. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł   Kalafiorowa

Skład: Wywar z kości wieprzowych, kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana ( mleko i produkty pochodne), natka pietruszki,  sól, pieprz, liść laurowy,   ziele angielskie,  pieczywo (mąka  pszenno – żytnia)

Drugie danie: 12,50 zł   Schabowy,  frytki, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – schab,  sól, pieprz, olej, frytki,  koper młody, śmietana (mleko i produkty pochodne), ziemniaki, ogórek surowy;

II Drugie danie: 12,00 zł Nuggetsy, ziemniaki, surówka.

Skład: Pierś kurczaka, bułka tarta pszenna (zboża zawierające gluten), jaja, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier

Sałatka: 15,00 zł Sałatka grecka z grzankami.

Skład: Mix sałat, cebula czerwona, oliwki zielone, ogórek, papryka, ser feta (mleko i produkty pochodne), pomidor, olej, musztarda (gorczyca), cytryna, natka pietruszki, sól, pieprz, grzanka pszenna (zboża zawierające gluten)

 

W dniach 20 – 23 czerwca – NIECZYNNE

ZAPRASZAMY OD 24 CZERWCA

 

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione