Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE – 16,00 zł

                                         Poniedziałek:  03. 08. 2020 r.                                      

Zupa: 5,00 zł.  Barszcz czerwony. 

Skład: Wywar drobiowy i warzywny, burak czerwony, koncentrat buraczany, przyprawy,  sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie. 

               Drugie danie: 13,50 zł. Pieczone żeberko, ziemniaki,  surówka.

  Skład: Mięso wieprzowe – żeberko, cebula, przyprawa do żeberek – skład własny kuchni, sól, pieprz, olej, ziemniaki, mix sałat. 

                     II  Drugie danie: 12,50 zł.  Wątróbka drobiowa z cebulką + dodatki.

Skład: Wątróbka drobiowa, cebulka, olej, sól, pieprz, mąka, pieczywo (zboża zawierające gluten).

Sałatka: 15,00 zł.  Gyros.

   Skład: sałata lodowa, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza, czerwona cebula, papryka, sos majonezowo – ketchupowy.

                             Wtorek   04. 08. 2020 r.                             

    Zupa: 5,00 zł.  Grochówka.   

Skład: Wywar na kostkach podwędzanych, groch biały, kiełbasa czerwona, marchewka, ziemniaki, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.           

Drugie danie: 13,50 zł. Kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – gulaszowe, ziemniaki, jajko, bułka tarta (zboża zawierające gluten), śmietana/kefir (mleko i produkty pochodne), masło, surówka sezonowa, olej.

                       II Drugie danie: 12,50 zł.  Szaszłyki (mięso + warzywa) + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe/wieprzowe, mix warzyw, olej, przyprawy, pieczywo (zboża zawierające gluten),  pieprz, sól.

  Sałatka: 15,00 zł.   Cezar.

Skład: sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, grzanki, kurczak, sos vinegret. 

 Środa   05. 08. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Brokułowa.

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, brokuł, marchew, pietruszka, ziemniaki, koper zielony, pieprz, sól, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy,

 Drugie danie: 13,50 zł.  Pałka drobiowa, ryż z warzywami.

Skład:  Mięso drobiowe – pałka, pieprz, sól, cebula, ryż (zboża zawierające gluten), brokuł, kalafior, papryka, marchewka, fasola zielona – strąk, olej. 

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Placki ziemniaczane + dodatki.

Skład: Ziemniaki, jajko, pieprz, sól, olej, cebula, dodatki (śmietan/sos pieczarkowy/mięsny), mąka (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa, ogórek surowy, pomidor, jajo, oliwki zielone, sos vinnegret.

 Czwartek:   06. 08. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Żur polski z jajkiem.

Skład: Wywar warzywny na kościach podwędzanych, jajko, marchew,  pieprz, mąka (zboża zawierające gluten), ocet/cytryna, sól, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 13,50 zł.  Pierś zapiekana ze szpinakiem i mozzarellą, ziemniaki, surówka

Skład:  Mięso – pierś drobiowa, ser mozzarella (mleko i produkty pochodne), jajko, szpinak, pieprz, olej, ziemniaki, sałatka sezonowa.

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Kęski drobiowe + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe – pierś, sól, pieprz, frytki, bułka tarta, pieczywo (zboża zawierające gluten).   

Sałatka: 15,00 zł.  Americana. 

  Skład: kurczak, sałata lodowa, ananas, pomidor, jajko, cebula czerwona cebula, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone. 

 Piątek:   07. 08. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Jarzynowa.

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, marchew, pietruszka, ziemniaki, koper zielony, pieprz, sól, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy,

Drugie danie: 13,50 zł. Burito w tortilli zapiekane.

Skład: Mięso mielone, przecier pomidorowy,  czerwona fasola, cebula, czosnek, olej, tortilla (zboża zawierające gluten), sól, pieprz, ser żółty.             

II  Drugie danie: 12,50 zł.  Warzywa grillowane + dodatki.

Skład: Mix warzyw, czosnek, sól, pieprz, olej, przyprawy.

   Sałatka: 15,00 zł.  Z tuńczyka. 

  Skład: sałata lodowa, papryka marynowana, pomidor, ogórek, tuńczyk,  jajo, cebula czerwona, sos vinegre (ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca).

 Sobota:   08. 08. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Krupnik.

Skład: Wywar na kościach drobiowych,  kasza pęcak, mąka (zboża zawierające gluten), marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, śmietana (mleko i produkty pochodne), pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 13,50 zł. Polędwiczki wieprzowe w sosie, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – polędwiczka, przyprawa do wieprzowiny, ziemniaki,  mąka (zboża zawierające gluten), pieprz, olej, warzywa sezonowe, śmietana (mleko i produkty pochodne).                  

 Niedziela:   09. 08. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Rosół z makaronem

Skład: Wywar na kościach drobiowych, podpieczone cebule, pieprz,  marchew, pietruszka, por, seler, natka – kopru, pietruszki, sól, liść laurowy, ziele angielskie, makaron (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 13,50 zł. Schabowy, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, sól, olej, ziemniaki, jajko, mąka, bułka tarta (zboża zawierające gluten), sól, pieprz, mix sałat.                  

         

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.