Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek 15.04.2019

Zupa: 5,00 zł.   Zupa Jarzynowa

Skład: Wywar z kości wieprzowo- drobiowych, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, ziemniaki, śmietana (mleko i produkty pochodne), sól, liść  laurowy, ziele angielskie.

Pieczywo mąka pszenno- żytnia

Drugie danie: 12,50 zł  Kotlet Devolaj (de volaille), ziemniaki opiekane, surówka

Skład: Filet z piersi kurczaka, przyprawa (sól, pieprz), ziemniaki opiekane, koperek, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, papryka czerwona, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier

Drugie danie: 12,00 zł Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka 

Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten, seler,  gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne) ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kukurydza, olej, sól, pieprz, cukier

Sałatka: 15,00 zł Sałatka gyros z grzankami

Skład: Sałata lodowa, roszponka, rukola, papryka, ogórek, pomidor, kukurydza, mięso drobiowe, majonez (jaja i produkty pochodne), ketchup, sól, pieprz, cukier

Wtorek 16.04.2019

Zupa: 5,00 zł   Zupa pomidorowa z makaronem

Skład: Wywar drobiowy, marchewka, koncentrat pomidorowy, pietruszka, seler, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Makaron z mąki pszennej

(zboża zawierające gluten). 

Drugie danie: 12,50 zł   Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki pure, surówka

Skład: Schab, jaja, bułka tarta, mąka (zboża zawierające gluten), ziemniaki, masło, mleko  (mleko i produkty pochodne), kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, papryka czerwona, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier

Drugie danie: 12,00 zł  Makaron z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), kurczak, cukinia, śmietana (mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz

Sałatka: 15,00 zł  Sałatka brokułowa z makaronem i kurczakiem

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), brokuł, mięso drobiowe, mix sałat, majonez (jaja i produkty pochodne), jogurt ( mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz, cukier

Środa 17.04.2019

Zupa: 5,00 zł    Zupa wiosenna,  pieczywo

Skład: Wywar z kości wieprzowo- drobiowych, cebula, marchewka, pietruszka, seler, ziemniak, natka pietruszki, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Pieczywo mąka pszenno- żytnia

Drugie danie: 12,50 zł   Panierowana pierś z kurczaka, frytki, surówka

Skład: Filet z piersi kurczaka, mąka, bułka tarta ( zboża zawierające gluten), ziemniaki,  olej,  kapusta pekińska, koperek, pomidor,kukurydza, sól, pieprz

Drugie danie: 12,00 zł Nuggetsy, ziemniaki, surówka

Skład: Pierś kurczaka, bułka tarta pszenna (zboża zawierające gluten), jaja, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier

Sałatka: 15,00 zł Sałatka grecka z grzankami

Skład: Mix sałat, cebula czerwona, oliwki zielone, ogórek, papryka, ser feta (mleko i produkty pochodne), pomidor, olej, musztarda (gorczyca), cytryna, natka pietruszki, sól, pieprz, grzanka pszenna (zboża zawierające gluten)

 Czwartek 18.04.2019

Zupa: 5,00 zł  Barszcz biały z jajkiem

Skład: Wywar z kości wieprzowych podwędzanych, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), sól, pieprz, jajo na twardo.

Pieczywo mąka pszenno- żytnia

Drugie danie: 12,50 zł:   Biała kiełbasa z cebulką, ziemniaki pure, surówka z ogórka kiszonego

Skład: Kiełbasa biała (seler, gorczyca, soja),  ziemniaki, masło, mleko (mleko i produkty pochodne), ogórek kiszony, koperek

Drugie danie: 12,00 zł Makaron z serem i skwarkami

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), ser biały(mleko i produkty pochodne), skwarki wieprzowe

Sałatka: 15,00 zł Sałatka cezar z kurczakiem

Skład: Mix sałat, pomidor, ogórek, cebula czerwona, mięso drobiowe, olej, musztarda (gorczyca), cytryna, natka pietruszki, sól, pieprz, grzanka pszenna (zboża zawierające gluten)

 

 Piątek 19.04.2019  NIECZYNNE

 

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077 lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica,żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki,pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor,marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinyach, wędliny oraz wysokoprzetworzone sery żółte i topione