Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek   19. 08. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Rosół z makaronem.

Skład: Wywar z kości drobiowo – wołowych, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta włoska, natka pietruszki, koper świeży, cebula podpiekana, ziele angielskie, liść laurowy,  sól, pieprz, makaron (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Pieczony schab w sosie musztardowym, ziemniaki opiekane, surówka.
Skład:  Mięso wieprzowe – schab, musztarda (gorczyca), sól, pieprz, przyprawy, olej, ziemniaki, mąka (zboża i produkty zbożowe), śmietana ( mleko i produkty pochodne),   mix sałat.

II Drugie danie: 12,00 zł.   Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne), ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kukurydza, olej, sól, pieprz, cukier.

Sałatka: 15,00   Z kurczaka w sosie miodowo musztardowym

Skład: kolorowy makaron 130 (zboża zawierające gluten), sałata lodowa 70, ruccola 30, pomidorki koktajlowe 50, kurczak grillowany 100, sos miodowo musztardowy,

 Wtorek  20. 08. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Kapuśniak na wędzonce.

Skład: Wywar z kości wieprzowych wędzonych, boczek wędzony, kiełbasa czerwona, kapusta biała, marchewka, pietruszka, por, seler,  natka pietruszki, koper świeży, cebula podpiekana, ziele angielskie, liść laurowy,  sól, pieprz.

Drugie danie: 12,50 zł.  Pałka z kurczaka, frytki, surówka.

Skład: Mięso z kurczaka – noga, przyprawy, sól,  pieprz, olej, frytki, cebula, cukier, ogórek surowy, śmietana (mleko i produkty pochodne).

II  Drugie danie: 12,00 zł  Makaron z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), kurczak, cukinia, śmietana (mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz.

Sałatka: 15,00 zł  Americana.

              Skład: kurczak 100, sałata lodowa 80, ananas 70, pomidor 80, jajko 50, czerwona cebula 20, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone.

Środa   21. 08. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł   Barszcz ukraiński.

Skład: Wywar z kości wieprzowych, lekko podwędzanych, buraki czerwone, fasola biała i czerwona, pomidory i koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka,  ziemniakinatka pietruszki,  sól, pieprz, liść laurowy,   ziele angielskie,  śmietana (mleko i produkty pochodne), pieczywo (mąka  pszenno – żytnia).

Drugie danie: 12,50 zł   Kotlet mielony, ziemniaki młode, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – gulaszowe, przyprawy, jajko, bułka tarta (zboża zawierające gluten), ziemniaki, pomidory krojone, cebula,  sól, pieprz,  mix sałat, cukier.

II Drugie danie: 12,00 zł Nuggetsy, ziemniaki, surówka.

Skład: Pierś kurczaka, bułka tarta pszenna (zboża zawierające gluten), jaja, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier

Sałatka: 15,00 zł   Sałatka włoska.

Skład: Makaron kolorowy 100, sałatka lodowa 100, ruccola 50, pomidor 100, mozzarella 50, sos czosnkowy,

 Czwartek   22. 08. 2019 r. 

Zupa: 5,00 zł  Pomidorowa z makaronem.

Skład: Wywar z kości drobiowo – wieprzowych, marchewka, pietruszka, cebula podpiekana, natka pietruszki, pomidory, koncentrat pomidorowy, koper zielony,   makaron (zboża zawierające gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne).

Drugie danie: 12,50 zł:   Pierś z kurczaka zapiekana szpinakiem i serem mozzarellą, młode ziemniaki, surówka.

Skład:  Pierś z kurczaka, świeży szpinak,  ser mozzarella, śmietana (mleko i produkty pochodne), przyprawy, sól, pieprz, olej, sałata lodowa, pomidor, papryka.

II  Drugie danie: 12,00 zł Makaron z serem i skwarkami.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), ser biały(mleko i produkty pochodne), skwarki wieprzowe.

Sałatka: 15,00 zł     Sałatka Szefa.

Skład: szynka 100, sałata lodowa 100, ogórek surowy 80, pomidor 80, jajo 1 szt., oliwki zielone 20, sos vinnegret.

 Piątek  23. 08. 2019 r.       

                  Zupa: 5,00 zł   Kalafiorowa.                           

Skład: Wywar z kości wieprzowych, kalafior, marchewka, pietruszka, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, śmietana (mleko i produkty pochodne), pieczywo (zboża zawierające gluten).

                    Drugie danie: 12,50 zł:  Pieczona ryba w sosie cytrynowym, ryż, surówka.                          

Skład:  Filet z ryby – miruna/ mintaj,  mąka (zboża zawierające gluten), olej, sól, pieprz, przyprawa do ryb, cytryna, śmietana (mleko i produkty pochodne), mix sałat.

II  Drugie danie: 12,00 zł  Kiełbasa z cebulką.

 Skład: Kiełbasa wieprzowa czerwona (gorczyca, jaja, mleko, seler, soja), cebula,  sól, pieprz, ogórek kwaszony. 

Sałatka: 15,00 zł   Nicejska.

Skład: sałata lodowa 80, sałata rzymska 50, fasolka szparagowa 100, tuńczyk 80, kapary 20, oliwki 30, jajko 40, cebula czerwona 20, sos vinegre   ( ocet winny, sok z cytryny, musztarda (gorczyca), oregano.

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione