Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

     MENU TYGODNIA

DO 5 ZESTAWÓW = ZUPA + DRUGIE DANIE –  CENA  16,00 zł.

POWYŻEJ 5 ZESTAWÓW CENĘ USTALAMY INDYWIDUALNIE.

  Poniedziałek:  21. 06. 2021 r.

  Zupa: 5,00 zł. Chłodnik po litewsku.  

Skład: Jogurt gesty (mleko i produkty pochodne), ogórek świeży, szczypior, botwinka z młodym buraczkiem, rzodkiewka, sól, pieprz, sok z cytryny/ocet, sól, pieprz, cukier, czosnek świeży. 

               Drugie danie: 13,00 zł. Pieczona karkówka, ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – karczek, mieszanka przypraw, ziemniaki, olej, sól, pieprz, warzywa sezonowe.

                     II  Drugie danie: 13,00 zł.  Szaszłyk wieprzowy + dodatki.

Skład: Mięso wieprzowe – łopatka/karczek, papryka, cebula,  olej, sól, pieprz.

Sałatka: 10,00 zł.  Cezar.

   Skład: Sałata lodowa, pomidor, ogórek surowy, cebula, grzanki (zboża zawierające gluten), kurczak, sos vinegret.

Danie Vege: 10,00 zł.  Makaron z serem i okrasą.

Skład: Makaron (zboża zawierające gluten), ser biały (mleko i produkty pochodne), cebulka, oliwa, czosnek.  

                             Wtorek   22. 06. 2021 r.                             

    Zupa: 5,00 zł.  Forszmakowa.   

Skład: Wywar mięsny (mięso gulaszowe), warzywny (marchewka,  pietruszka, seler, por, cebula, nać kopru i pietruszki), papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, papryka sproszkowana wędzona, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten) sól, pieprz,  liść laurowy.  

Drugie danie: 13,00 zł. Ćwiartka z kurczaka, ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso drobiowe – ćwiartka z kurczaka, sól, pieprz, olej, sól, pieprz, ziemniaki, sałaty mix.

                       II Drugie danie: 13,00 zł.  Golonka  + dodatki.

Skład: Mięso wieprzowe – golonka, olej, sól, pieprz, przyprawy, pieczywo, musztarda (gorczyca).

  Sałatka: 10,00 zł.  Z serem pleśniowym i chipsem z boczku.

Skład: Mix sałat, ser pleśniowy (mleko i produkty pochodne), sól, pieprz, olej, boczek, przyprawa do wieprzowiny . 

Danie Vege: 10,00 zł.  Naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane.

Skład: Mąka (zboża zawierające gluten)jajko, sól, szpinak, oliwa, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek, ser feta (mleko i produkty pochodne).

 Środa   23. 06. 2021 r.  

Zupa: 5,00 zł. Ogórkowa.

Skład: Wywar warzywny i mięsny, ogórek kiszony, marchewka, ziemniaki, pietruszka, por, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne). 

Drugie danie: 13,00 zł. Świeżonka z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe- łopatka/gulaszowe, przyprawa do wieprzowiny, cebula, ziemniaki,  warzywa sezonowe, olej, sól, pieprz

                    II  Drugie danie: 13,00 zł. Pstrąg smażony z patelni + dodatki

Skład: Ryba – pstrąg, sól, pieprz, olej, pieczywo (zboża zawierające gluten), ziemniaki, sałatka, cytryna. 

   Sałatka: 10,00 zł.  Brokułowa z fetą i jajkiem. 

  Skład: Brokuł, ser feta (mleko i produkty pochodne), jajko,  pomidor, kukurydza, sól, pieprz, czosnek.

Danie Vege: 10,00 zł. Ala mielony + dodatki.

Skład: Soczewica, warzywa sezonowe, sól, pieprz, oliwa, przyprawa curry.

 Czwartek:   24. 06. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł. Gulaszowa.

Skład: Bulion mięsny i warzywny, mięso gulaszowe i z łopatki, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, papryka mix, śmietana (mleko i produkty pochodne), ziele angielskie,  liść laurowy, mąka (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 13,00 zł. Hamburger + dodatki.

Skład:  Mięso wieprzowe, ogórek surowy, sałata, ser żółty (mleko i produkty pochodne), bułka hamburgerowa (zboża zawierające gluten), pomidor świeży, papryka świeża, cebula, sos musztardowy (gorczyca),  ketchap.

                    II  Drugie danie: 13,00 zł Ciabata z grillowanym kurczakiem i ananasem.

Skład: Bułka ciabata (zboża zawierające gluten), grillowana pierś z kurczaka, ananas, mix sałat, sól, pieprz, natka pietruszki.

Sałatka: 15,00 zł.  Azjatycka z krewetkami. 

  Skład: Mix sałat, krewetki smażone – mix, papryka, pomidory, posiekany szczypiorek, suszone oregano, oliwa, sól, pieprz. 

Danie Vege: 12,00 zł. Tiagatella z cukinią, brokułem i pomidorem suszonym.

Skład: Makaron Tiagatella (zboża zawierające gluten), cukinia, brokuł, suszony pomidor, sól, pieprz.

 Piątek:   25. 06. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Kalafiorowa.

Skład: Wywar warzywny i mięsny, kalafior, marchewka, ziemniaki, pietruszka, por, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne). 

Drugie danie: 13,00 zł.  Spaghetti Bolonese.

Skład:  Mięso wieprzowe – mielone, papryka czerwona, cebula, olej, pomidory krojone, kukurydza z puszki, papryka słodka wędzona, sól, pieprz, ser żółty (mleko i produkty pochodne), makaron (zboża zawierające gluten).

                    II  Drugie danie: 13,00 zł.  Pierogi ruskie z okrasą.

Skład: Mięso – boczek surowy/wędzony, słonina, podgardle, cebula, jajko, czosnek, ser biały (mleko i produkty pochodne), woda, mąka (zboża zawierające gluten), sól, pieprz.

Sałatka: 15,00 zł.  Grecka. 

  Skład: pomidor, ogórek surowy, cebula czerwona, czarne oliwki, ser fata (mleko i produkty pochodne), suszone oregano, pieprz, sól, oliwa. 

Danie Vege: 12,00 zł.  Warzywa grillowane.

Skład: Warzywa (cebula, papryka – mix kolorów, kalafior, brokuł, cukinia), sól, pieprz, oliwa. 

 Sobota:   26. 06. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Krupnik ryżowy.

Skład: Wywar warzywny i mięsny, ryż (zboża zawierające gluten), ziemniaki, cebulka, marchewka, pietruszka, por, pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Drugie danie: 13,00 zł. Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe -wątróbka, cebula, ziemniaki, mix warzyw, sól, pieprz, olej.

 Niedziela:   27. 06. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Rosół z makaronem.

Skład: Wywar warzywny i mięsny (kurczaki/ korpusy rosołowe), marchew, pietruszka, cebula, nać kopru i pietruszki, makaron (zboża zawierające gluten), pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Drugie danie: 13,00 zł.  Schabowy, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, jajko, mąka/buł  ka tarta(zboża zawierające gluten), ziemniaki, sól, pieprz, surówka z warzyw sezonowych.

Więcej informacji na temat obiadów dla firm,

       formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem

telefonu:    660 188 077;    511 919 196;

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.