Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek 17.12.2018

Zupa:5,00zł Kalafiorowa, pieczywo Alergeny: 1,6,7,9,10

Drugie danie: 12,50zł Karczek grillowany kasza, ogórek Alergeny: 1

Drugie danie: 12,00zł Makaron z serem i skwarkami Alergeny: 1,3,7

Sałatka gyros z grzankami Alergeny: 1,3,7,9,10

Wtorek 18.12.2018

Zupa:5,00zł Barszcz biały, pieczywo Alergeny: 1,3,6,7,9,10

Drugie danie: 12,50zł Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka Alergeny: 1,3,7

Drugie danie: 12,00zł Kaszanka z cebulką, ziemniaki, ogórek Alergeny:

Sałatka brokułowa z makaronem i kurczakiem  Alergeny: 1,3,7

Środa 19.12.2018

Zupa:5,00zł Kapuśniak, pieczywo Alergeny: 1,6,9,10

Drugie danie: 12,50zł Filet drobiowy po hawajsku, ziemniaki purre, surówka Alergeny: 1,7

Drugie danie: 12,00zł Makaron w sosie szpinakowym Alergeny: 1,3,7

Sałatka grecka z grzankami  Alergeny: 1,7

 Czwartek 20.12.2018

Zupa:5,00zł Ogórkowa, pieczywo  Alergeny: 1,6,7,9,10

Drugie danie: 12,50zł Spaghetti bolognes Alergeny: 1,3,7

Drugie danie: 12,00zł Kiełbasa z rusztu z cebulką, ziemniaki, ogórek Alergeny:

Sałatka cezar z kurczakiem  Alergeny: 1,7

 Piątek 21.12.2018

Zupa:5,00zł Brokułowa, pieczywo Alergeny: 1,6,7,9,10

Drugie danie: 12,50zł Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym Alergeny: 1,3,7

Drugie danie: 12,00zł Zapiekanka warzywno makaronowa Alergeny: 1,3,7

Sałatka makaronowa z tuńczykiem lub łososiem Alergeny: 1,3,4,7

 

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077 lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica,żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki,pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor,marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysokoprzetworzone sery żółte i topione