Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


Szanowni Państwo, w związku ze skokiem cen na produkty i półprodukty niezbędne do przygotowywania posiłków jesteśmy zmuszeni do podniesienia cen naszych dań obiadowych.

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE – 16,00 zł

                                         Poniedziałek:  06. 04. 2020 r.                                      

Zupa: 5,00 zł.  Krupnik na wędzonce. 

Skład: Wywar na kościach wędzonych, boczek wędzony, kiełbasa czerwona, kasza jęczmienna (zboża zawierające gluten), ziemniaki, marchewka, pietruszka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. 

               Drugie danie: 13,50 zł.  Sakiewka drobiowa, frytki, surówka.

  Skład: Mięso drobiowe – pierś, sól, pieprz, olej, przyprawy, , frytki, mix sałat.

                     II  Drugie danie: 12,50 zł.  Wątróbka drobiowa z cebulką + dodatki.

Skład: Wątróbka drobiowa, cebulka, olej, sól, pieprz, mąka, pieczywo (zboża zawierające gluten).

Sałatka: 15,00 zł.  Gyros.

   Skład: sałata lodowa, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza, czerwona cebula, papryka, sos majonezowo – ketchupowy.

REGENERACJA:  Krupnik na wędzonce, kiełbasa czerwona,  pieczywo.

                             Wtorek   07. 04. 2020 r.                             

    Zupa: 5,00 zł.  Mexicano.   

Skład: Wywar z kości wieprzowych, papryka czerwona, kiełbasa czerwona, papryka słodka mielona, koncentrat pomidorowy, mąka (zboża zawierające gluten), brokuły, natka pietruszki,  por, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, fasolka zielona – strąk.

              Drugie danie: 13,50 zł. Klopsiki  w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – gulaszowe/łopatka, sól, pieprz, świeża cebula, przyprawy, olej,  jajko, bułka tarta, mąka (zboża zawierające gluten), ziemniaki,  surówka sezonowa.

                       II Drugie danie: 12,50 zł.  Szaszłyki (mięso + warzywa) + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe/wieprzowe, mix warzyw, olej, przyprawy, pieczywo (zboża zawierające gluten),  pieprz, sól.

  Sałatka: 15,00 zł.   Cezar.

Skład: sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, grzanki, kurczak, sos vinegret. 

REGENERACJA:  Mexicana, mix wędlin, pieczywo.

 Środa   08 . 04. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Ogórkowa.

Skład: Wywar z kości wieprzowych, ogórek kiszony, marchewka, pietruszka,  przyprawy,  śmietana (mleko i produkty pochodne), pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 13,50 zł.  Kotlet rybny, ziemniaki, surówka.

Skład:  Ryba,  przyprawy do ryb, sól. pieprz, olej, mąka (zboża zawierające gluten), ziemniaki, cebula, surówka z kapusty.

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Placki ziemniaczane + dodatki.

Skład: Ziemniaki, jajko, pieprz, sól, olej, cebula, dodatki (śmietan/sos pieczarkowy/mięsny), mąka (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa, ogórek surowy, pomidor, jajo, oliwki zielone, sos vinnegret.

REGENERACJA:  Ogórkowa,  pasta jajeczna, pieczywo. 

 Czwartek:   09. 04. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Barszcz biały z jajkiem.

Skład: Wywar na kościach podwędzanych, zakwas, chrzan, jajko, pieprz, przyprawy (majeranek), sól,  pieprz  liść laurowy, mąka (zboża zawierające gluten), ziele angielskie.

Drugie danie: 13,50 zł.  Grillowany karczek, kaszotto, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – karczek, sól, pieprz, przyprawy, olej, kasza – kaszotto (zboża zawierające gluten), mix sałat.

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Kęski drobiowe + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe – pierś, sól, pieprz, frytki, bułka tarta, pieczywo (zboża zawierające gluten).   

Sałatka: 15,00 zł.  Americana. 

  Skład: kurczak, sałata lodowa, ananas, pomidor, jajko, cebula czerwona cebula, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone. 

REGENERACJA:  Biały barszcz z jajkiem, wędlina, pieczywo.

 Piątek:   10. 04. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Brokułowa.

Skład: Wywar drobiowy, brokuł, marchew, pietruszka,  pieprz,  sól,  ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne).

Drugie danie: 13,50 zł. Filet z okonia  w  sosie greckim, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Ryba – okoń, mąka (zboża zawierające gluten), sól, olej, pieprz, warzywa z wody, papryka słodka, koncentrat pomidorowy, cebula, marchewka, śmietana (mleko i produkty pochodne).                  

II  Drugie danie: 12,50 zł.  Warzywa grillowane + dodatki.

Skład: Mix warzyw, czosnek, sól, pieprz, olej, przyprawy.

   Sałatka: 15,00 zł.  Z tuńczyka. 

  Skład: sałata lodowa, papryka marynowana, pomidor, ogórek, tuńczyk,  jajo, cebula czerwona, sos vinegre (ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca).

REGENERACJA:  Brokułowa, twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo.

 

Szanowni Państwo,  uprzejmie informujemy, że od soboty (11 kwietnia) do poniedziałku (13 kwietnia) nie prowadzimy sprzedaży cateringu. Ponownie zapraszamy od wtorku 14 kwietnia 2020 roku. 

         

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.