Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 5,00 zł.

 Poniedziałek:   09. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Kalafiorowa. 

Skład: Wywar z kości wieprzowych, kalafior, marchewka, ziemniaki, pietruszka, por, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, śmietana (mleko i produkty pochodne)

               Drugie danie: 12,50 zł.  Udko pieczone, ryż,  surówka.

  Skład: Mięso drobiowe – udko, sól,  pieprz, olej, przyprawy, ryż (zboża zawierające gluten), surówka.

                     II  Drugie danie: 12,00 zł.  Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten – kasza gryczana, seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne), ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, olej, pieprz, sól. 

Sałatka: 15,00 zł.  Z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym.

   Skład: kolorowy makaron (zboża zawierające gluten), kurczak grillowany, sałata lodowa, ruccola, pomidorki koktajlowe, sos miodowo – musztardowy.  

REGENERACJA:  Kalafiorowa,  kiełbasa, pieczywo.

                             Wtorek   10 . 12. 2019 r.                             

                             Zupa: 5,00 zł.   Pomidorowa.                              

 Skład: Wywar z kości wieprzowych, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka, makaron (zboża zawierające gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne).

              Drugie danie: 12,50 zł. Bigos, ziemniaki. 

Skład: Kapusta kiszona, mięso wieprzowe gulaszowe, kiełbasa czerwona, sól, pieprz, cebulka,  mąka ( zboża zawierające gluten), koncentrat pomidorowy, olej, majeranek.

                       II Drugie danie: 12,00 zł.  Placki ziemniaczane z sosem czosnkowym.

Skład: Ziemniaki, jaja, ziemniaki, czosnek, przyprawy, mąka (zboża zawierające gluten), olej, pieprz, sól, cukier.

  Sałatka: 15,00 zł.   Sałatka włoska.

Skład: Makaron kolorowy 100, sałatka lodowa 100, ruccola 50, pomidor 100, mozzarella 50, sos czosnkowy.

REGENERACJA:  Pomidorowa, bigos, pieczywo.

 Środa   11. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Barszcz ukraiński.

Skład: Wywar z kości wieprzowych podwędzonych, burak czerwony, kiełbasa czerwona, biała fasola, majeranek, maka (zboża zawierające gluten), przyprawy,  ziemniak, marchewka, pietruszka, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 12,50 zł.  Mielone, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Mięso gulaszowe, pieprz, sól, cebula, koper świeży, olej, jajko,  ziemniaki, masło, mąka (zboża zawierające gluten), mix sałat.

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Grillowany szaszłyk + dodatki.

Skład: Mięso grillowane, papryka, cebula, pieczywo (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Sałatka Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa 100, ogórek surowy 80, pomidor 80, jajo 1 szt., oliwki zielone 20, sos vinnegret.

REGENERACJA:  Barszcz ukraiński, krokiety. 

 Czwartek:   12. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Szczawiowa z jajkiem.

Skład: Wywar z kości drobiowych i wołowych, szczaw,  marchewka, pietruszka,  przyprawy,  pieprz,  śmietana (mleko i produkty pochodne), sól,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka, (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Pierś po lubelsku, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe pierś,  pieprz, sól, jajko,  olej, ziemniaki, bułka tarta, surówka,  mąka (zboża zawierające gluten).

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.

Skład: Fasolka szparagowa, masło, sól, bułka tarta (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Americana. 

  Skład: kurczak, sałata lodowa, ananas, pomidor, jajko, cebula czerwona cebula, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone. 

REGENERACJA:  Szczawiowa z jajkiem, pasztet, pieczywo.

 Piątek:   13. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Pieczarkowa.

Skład: Wywar z kości wieprzowych, pieczarki podsmażone, marchewka, pietruszka, ziemniaki,  por, seler,  olej, przyprawy, śmietana (mleko i produkty pochodne), pieprz,  sól,  liść laurowy, ziele angielskie,  mąka (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Ryba w sosie porowym, ryż, surówka.

Skład:  Ryba, mąka (zboża zawierające gluten), por,  pieprz, sól, olej,  pietruszka,  ryż (zboża zawierające gluten).

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Makaron pene z sosem cukiniowym i kurczakiem.

Skład: Makaron pene, maka ( zboża zawierające gluten), cukinia, cebula, czosnek, sól, pieprz, śmietana (mleko i produkty pochodne), przyprawy, kurczak pieczony.

   Sałatka: 15,00 zł.   Nicejska. 

  Skład: sałata lodowa, rzymska, fasolka szparagowa, tuńczyk, kapary, oliwki, jajo 1 szt., cebula czerwona, sos vinegre (ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca), oregano.

REGENERACJA:  Pieczarkowa, salceson, pieczywo.

 Sobota:   14. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Ogórkowa.

Skład: Wywar z kości drobiowych, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, por, seler,  przyprawy,  ziemniaki, pieprz, świeży koper,  sól,  liść laurowy, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne),

Drugie danie: 12,50 zł.  Sztuka mięsa w sosie warzywnym, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe, marchewka, fasolka, kalafior, pietruszka, brokuł, sól, pieprz, olej, jajko, masło, śmietana (mleko i produkty pochodne), surówka, ziemniaki, maka (zboża zawierające gluten).               

REGENERACJA:  Ogórkowa, wędlina, pieczywo.

 Niedziela:   15. 12. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.  Rosół z makaronem.

Skład: Wywar z kości drobiowych, marchewka, pietruszka, por, seler,  przyprawy,  pieprz, świeży koper,  cebula opiekana, sól,  liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 12,50 zł.  Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe – pierś, mąka  (zboża zawierające gluten), sól, olej, ziemniaki, mix sałat,  masło, mleko, śmietana (mleko i produkty pochodne).               

REGENERACJA:  Rosół z makaronem, kiełbasa czerwona, pieczywo.

 

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.