Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

                                         Poniedziałek:  17.02.2020 r.                                      

Zupa: 5,00 zł.  Kapuśniak na wędzące. 

Skład: Wywar na kościach  podwędzanych, kiełbasa czerwona, boczek wędzony, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, ziemniaki, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, makaron,  olej, mąka (zboża zawierające gluten)

               Drugie danie: 12,50 zł.  Grillowany schab, kaszotto, warzywa z pieca.

  Skład: Mięso wieprzowe – schab, sól, pieprz,  olej, przyprawy, kasza kaszotto (zboża zawierające gluten),  mix warzyw.

                     II  Drugie danie: 12,00 zł.  Makaron tagliatella z sosem szpinakowym i wędzonym łososiem.

Skład: Makaron (zboża zawierające gluten), szpinak, ser, wędzony łosoś, śmietana ( mleko i produkty pochodne), olej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Sałatka: 15,00 zł.  Gyros.

   Skład: sałata lodowa, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza, czerwona cebula, papryka, sos majonezowo – ketchupowy.

REGENERACJA:  Kapuśniak, mielonka, pieczywo.

                             Wtorek   18 . 02. 2020 r.                             

                             Zupa: 5,00 zł.  Barszcz czerwony.                              

 Skład: Wywar z kości wieprzowych, buraki czerwone, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, cytryna, ocet

              Drugie danie: 12,50 zł. Pieczona ćwiartka z kurczaka, ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso drobiowe – ćwiartka, sól, pieprz, przyprawy, olej,  ziemniaki,   mix sałat.

                       II Drugie danie: 12,00 zł.  Nagetsy z kurczaka + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe – kurczak, ziemniaki, olej, przyprawy, bułka tarta (zboża zawierające gluten),  pieprz, sól.

  Sałatka: 15,00 zł.   Cezar.

Skład: sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, grzanki, kurczak, sos vinegret. 

REGENERACJA:  Barszcz czerwony,  kaszanka, pieczywo.

 Środa   19 . 02. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Pieczarkowa.

Skład: Wywar z kości wieprzowych, pieczarki duszone, cebulka podsmażana, marchewka, pietruszka, śmietana ( mleko i produkty pochodne), ziemniaki,  przyprawy,  pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka ( zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł. Karczek grillowany, ziemniaki opiekane, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – karczek, pieprz, sól,  przyprawy, olej, ziemniaki, surówka z różnych sałat.

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Warzywa grillowane zapieczone z mozzarellą.

Skład: Mix warzyw, papryka, olej, masło, ser mozzarella ( mleko i produkty pochodne), cebula, pieczywo (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa, ogórek surowy, pomidor, jajo, oliwki zielone, sos vinnegret.

REGENERACJA:  Pieczarkowa, wędlina,  pieczywo. 

 Czwartek:   20. 02. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Grochówka.

Skład: Wywar z kości wieprzowych podwędzanych, biały groch łuskany, pieprz, kiełbasa czerwona, marchewka, pietruszka, por, sól,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka, (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – gulaszowe, jajko, cebula, bułka tarta (zboża zawierające gluten), sól, ziemniaki, pieprz, przyprawy, olej, ziemniaki, buraczki,  mix sałat.

                    II  Drugie danie: 12,00 zł.  Bigos z pieczywem.

Skład: kapusta kiszona, kiełbasa czerwona, mięso gulaszowe, majeranek, marchew pietruszka, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, pieczywo (zboża zawierające gluten).   

Sałatka: 15,00 zł.  Americana. 

  Skład: kurczak, sałata lodowa, ananas, pomidor, jajko, cebula czerwona cebula, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone. 

REGENERACJA:  Grochówka, kiełbasa czerwona, pieczywo.

 Piątek:   21. 02. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Jarzynowa.

Skład: Wywar z kości wieprzowych, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki,  pieprz,  sól,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne).

Drugie danie: 12,50 zł.  Ryba panierowana, ryż, warzywa z wody.

Skład:  Ryba, bułka tarta, mąka (zboża zawierające gluten), jajko, pieprz, sól, olej, przyprawy, mix warzyw krojonych.                  

II  Drugie danie: 12,00 zł.  Placki ziemniaczane ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

Skład: Ziemniak, jajko, cebula, mąka ( zboża zawierające gluten), czosnek, sól, pieprz, śmietana (mleko i produkty pochodne), przyprawy.

   Sałatka: 15,00 zł.  Z tuńczyka. 

  Skład: sałata lodowa, papryka marynowana, pomidor, ogórek, tuńczyk,  jajo, cebula czerwona, sos vinegre (ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca).

REGENERACJA:  Jarzynowa, pieczony karczek, pieczywo.

 Sobota:   22. 02. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Pomidorowa z makaronem.

Skład: Wywar z kości drobiowych,  marchewka, pietruszka, por, seler,  przyprawy,   śmietana (mleko i produkty pochodne), koncentrat pomidorowy, mąka, makaron (zboża zawierające gluten), pieprz, świeży koper,  sól,  liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 12,50 zł.  Pierś drobiowa po lubelsku, frytki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe – pierś,  frytki (ziemniaki), mąka (zboża zawierające gluten),  sól, pieprz, olej, surówka sezonowa.          

REGENERACJA:  Pomidorowa, kiełbasa czerwona, pieczywo.

 Niedziela:   23. 02. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Rosół z makaronem.

Skład: Wywar z kości drobiowych, marchewka, pietruszka, por, seler,  przyprawy,  pieprz, świeży koper,  cebula opiekana, sól,  liść laurowy, ziele angielskie mięso drobiowe, makaron (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Schabowy,  ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, sól, olej, ziemniaki, mix sałat,  mąka, bułka tarta (zboża zawierające gluten), fasolka zielona.              

REGENERACJA:  Rosół z makaronem, wędlina, pieczywo.

 

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.