Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE – 16,00 zł

  Poniedziałek:  18. 01. 2021 r.

  Zupa: 5,00 zł.  Pieczarkowa z makaronem.  

Skład: Wywar mięsno – warzywny, pieczarki podsmażone,  marchew, pietruszka, ziemniak, cebula, por, makaron (zboża zawierające gluten), sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, olej, śmietana (mleko i produkty pochodne).

               Drugie danie: 13,50 zł. Żebro pieczone, ziemniaki opiekane, surówka.

  Skład: Mięso wieprzowe – żeberko, olej, sól, pieprz, cebula, ziemniaki, przyprawa do ziemniaków, mix sałat sezonowych

                     II  Drugie danie: 12,50 zł.  Thagiatelle z sosem śmietanowym, kurczakiem, brokułami pomidorkami cherry i serem.

Skład: Makaron, mąka (zboża zawierające gluten), kurczak, brokuły, pomidory, śmietana, ser (mleko i produkty pochodne), przyprawy, sól, pieprz.

Sałatka: 15,00 zł.  Cezar.

   Skład: Sałata, kurczak, oliwa, ser parmezan (mleko i produkty pochodne), czosnek, musztarda, cytryna, ocet winny, majonez (jajko).

Danie Vege: 12,00 zł.  Gulasz wegetariański z warzywami.

Skład: Warzywa – cebula, pomidory, papryka, por, seler, marchew, pietruszka, fasola czerwona, kukurydza, płatki sojowe.  

                             Wtorek   19. 01. 2021 r.                             

    Zupa: 5,00 zł.  Fasolka po bretońsku.   

Skład: Wywar mięsny na kościach podwędzanych, kiełbasa czerwona, fasola „Biały Jaś”, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, mąka (zboża zawierające gluten), ziele angielskie, liść laurowy.      

Drugie danie: 13,50 zł. Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, jajko, mąka (zboża zawierające gluten), olej, sól, pieprz, ziemniaki, masło, kapusta biała, cebula..

                       II Drugie danie: 12,50 zł.  Faszerowane papryczki w sosie pomidorowym.

Skład: Papryka czerwona, cebulka, mięso gulaszowe, pieczarki, olej, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy,  mąka, pieczywo (zboża zawierające gluten).

  Sałatka: 15,00 zł.   Caprese.

Skład: Pomidory cherry, ser mozzarella (mleko i produkty pochodne), avokado, suszone pomidory, rukola, bazylia, musztarda (gorczyca), cukier, oliwa, ocet balsamico. 

Danie Vege: 12,00 zł.  Burgery wegetariańskie

Skład: Bułka burgerowa (bezglutenowa), sałata zielona, kotlet sojowy, ogórek zielony, pomidor, sos wegetariański.

 Środa   20. 01. 2021 r.  

Zupa: 5,00 zł.  Z zielonego groszku.

Skład: Wywar warzywny i mięsny, groszek zielony z puszki, marchewka, pietruszka, ziemniaki, sól, pieprz, liść laurowy, śmietana (mleko i produkty pochodne), ziele angielskie. 

 Drugie danie: 13,50 zł.  Pieczona karkówka w sosie, ziemniaki puree, surówka.

Skład:  Mięso wieprzowe – karkówka, cebula, czosnek, ziemniaki, mleko (mleko i produkty pochodne),  masło, mix sałat, sól, olej, pieprz. 

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Kluski z serem i okrasą z boczku.

Skład: Makaron (zboża zawierające gluten), ser biały, boczek, cebula, sól, pieprz. 

   Sałatka: 15,00 zł.  Brokułowa z jajkiem. 

  Skład: Brokuła, jajko, pomidory cherry, czosnek, majonez, jogurt naturalny, czosnek, natka pietruszki, sok z cytryny.

Danie Vege: 12,00 zł. Wegetariańskie pulpeciki z ryżem, komosą warzywami i surówka.

Skład: Ryż, komosa, marchewka, pietruszka, brokuł, kalafior, surówka z warzyw sezonowych.

 Czwartek:   21. 01 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Brokułowa.

Skład: Wywar – bulion mięsno warzywny, brokuł, marchewka, pietruszka, ziemniaki,  pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana (mleko i produkty pochodne), zielona natka pietruszki.

Drugie danie: 13,50 zł.  Pierś grillowana z ananasem zapiekana z serem, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe – pierś, ananas, ziemniaki, masło, ser (mleko i produkty pochodne), sól, pieprz, olej, ziemniaki, mix sałat, mąka (zboża zawierające gluten). 

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Rizotto z kurczakiem i warzywami.

Skład: Ryż (zboża zawierające gluten), pierś z kurczaka, mix warzyw, ser parmezan (mleko i produkty pochodne), tymianek, oregano.

Sałatka: 15,00 zł.  Gyros. 

  Skład: kurczak – pierś, sałata pekińska, cebula czerwona cebula, ogórek konserwowy, kukurydza, czerwona papryka, olej, majonez. 

Danie Vege: 12,00 zł.  Danie warzywne + dodatki.

Skład: Mix warzyw (marchew, pietruszka, burak czerwony, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, olej, woda, sól, pieprz, przyprawy, pieczywo (zboża zawierające gluten).

 Piątek:   22. 01. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Szczawiowa z jajkiem.

Skład: Wywar warzywny i mięsny, szczaw, jajko,  pieprz, sól, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy.

Drugie danie: 13,50 zł.  Spaghetti Bolonese.

Skład:  Makaron Spaghetti (zboża zawierające gluten), mięso wieprzowe gulaszowe, cebula, sól, pieprz, olej, mix warzyw, ser żółty (mleko i produkty pochodne), koncentrat pomidorowy. 

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Krokiety z kapustą i grzybami.

Skład: Mąka (zboża zawierające gluten), kapusta kiszona, cebula, mix grzybów, olej, sól, pieprz, tymianek.

Sałatka: 15,00 zł.  Grecka. 

  Skład: pomidor, ogórek surowy, cebula czerwona, czarne oliwki, ser fata (mleko i produkty pochodne), suszone oregano, pieprz, sól, oliwa. 

Danie Vege: 12,00 zł.  Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym.

Skład: Ziemniaki, mąka pszenna (zboża zawierające gluten), mix grzybów, cebula, jajko, olej rzepakowy, sól, pieprz, śmietana (mleko i produkty pochodne). 

 Sobota:   23. 01. 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Barszcz biały.

Skład: Wywar warzywny i mięsny podwędzany, (seler, marchew, pietruszka,  ziemniaki, por), ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy, mąka (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 13,50 zł. Sakiewka z polędwiczki wieprzowej, ziemniaki, surówka

Skład:  Mięso wieprzowe – polędwiczka, pomidory suszone, ziemniaki, mix warzyw, pieprz, sól, cebula.                 

 Niedziela:   24. 01 2021 r.

Zupa: 5,00 zł.  Krem włoski pomidorowy z grzanką.

Skład: Wywar drobiowy/warzywny, warzywa rosołowe (marchew, pietruszka, kapusta biała, por, cebula podpiekana), pomidory – pulpa, koncentrat pomidorowy, bazylia, papryka sproszkowana słodka, grzanka z bułki parówki (zboża zawierające gluten), sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 13,50 zł.  Szaszłyk wieprzowo – drobiowy, ziemniaki opiekane, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – łopatka, mięso drobiowe, sól, pieprz czarny, cebula, olej, ziemniaki, mix warzyw.              

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.