Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE 15,00 zł

SAŁATKA = 15,00 zł

Poniedziałek   16. 09. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.   Pomidorowa z makaronem.

Skład: Wywar z  kości drobiowych, pomidory, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler,  por, sól,  pieprz,  mąka (zboża zawierające gluten), liść laurowy, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), makron (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 12,50 zł.  Pałka z kurczaka, frytki, surówka.
Skład:  Mięso drobiowe – pałka, sól, pieprz, przyprawy, olej, frytki, ogórek zielony, sałata, śmietana (mleko i produkty pochodne).

II Drugie danie: 15,00 zł.   Kaszanka z cebulką, ziemniaki, surówka.

Skład: Kaszanka wieprzowa (zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne), ziemniaki, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kukurydza, olej, sól, pieprz, cukier.

        Sałatka: 15,00 zł.   Z kurczaka w sosie miodowo musztardowym.    Skład: kolorowy makaron 130 (zboża zawierające gluten), sałata lodowa 70, ruccola 30, pomidorki koktajlowe 50, kurczak grillowany 100, sos miodowo musztardowy.

 Wtorek  17. 09. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.   Brokułowa.

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, brokuł, marchewka, natka pietruszki, koper świeży, ziele angielskie, liść laurowy,  śmietana (mleko i produkty pochodne).

Drugie danie: 12,50 zł.  Kotlet mielony, ziemniaki, surówka.

Skład: Mięso wieprzowe – gulaszowe, przyprawy, ziemniaki, jajko, sól,  pieprz, olej, cebula, mix sałat, cukier, śmietana (mleko i produkty pochodne).

II  Drugie danie: 12,00 zł.  Makaron z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym.

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), kurczak, cukinia, śmietana (mleko i produkty pochodne), czosnek, sól, pieprz.

Sałatka: 15,00 zł.  Americana.

              Skład: kurczak 100, sałata lodowa 80, ananas 70, pomidor 80, jajko 50, czerwona cebula 20, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone.

Środa  18. 09. 2019 r.

Zupa: 5,00 zł.   Flaki wołowe.

Skład: Wywar z kości wieprzowych i wołowych, flaki wołowe, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki,  majeranek, przyprawy, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,  pieczywo (mąka  pszenno – żytnia).

Drugie danie: 12,50 zł.  Makaron z sosem Carbonara.

Skład: Makaron (zboża zawierające gluten), boczek wędzony, przyprawy, jajka, śmietana (mleko i produkty pochodne).

II Drugie danie: 12,00 zł.   Nuggetsy, ziemniaki, surówka.

Skład: Pierś kurczaka, bułka tarta pszenna (zboża zawierające gluten), jaja, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydz, ogórek, pomidor, olej, pieprz, sól, cukier.

Sałatka: 15,00 zł.   Sałatka włoska.

Skład: Makaron kolorowy 100, sałatka lodowa 100, ruccola 50, pomidor 100, mozzarella 50, sos czosnkowy.

 Czwartek   19. 09. 2019 r. 

Zupa: 5,00 zł.   Ogórkowa.

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, koper zielony, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana (mleko i produkty pochodne).

Drugie danie: 12,50 zł:   Kotlet schabowy, ziemniaki,  buraczki.

Skład: Mięso wieprzowe – schab, przyprawy, sól, pieprz, olej, ziemniaki, buraki czerwone, cukier, mąka (zboża zawierające gluten), jaja.

II  Drugie danie: 12,00 zł Makaron z serem i skwarkami

Skład: Makaron z pszenicy (zboża zawierające gluten), ser biały(mleko i produkty pochodne), skwarki wieprzowe.

Sałatka: 15,00 zł     Sałatka Szefa.

Skład: szynka 100, sałata lodowa 100, ogórek surowy 80, pomidor 80, jajo 1 szt., oliwki zielone 20, sos vinnegret,

 Piątek  20. 09. 2019 r.       

                  Zupa: 5,00 zł   Szczawiowa.                           

Skład: Wywar na kościach drobiowo – wołowych, szczaw,  ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mąka (zboża zawierające gluten), śmietana ( mleko i produkty pochodne).                   

         Drugie danie: 12,50 zł:  Ryba panierowana, ryż, warzywa z wody.     Skład: Filet z ryby – miruna/mintaj, mąka (zboża zawierające gluten), olej, sól, pieprz, przyprawa do ryb, ryż (zboża zawierające gluten), brokuł, kalafior, marchewka.

II  Drugie danie: 12,00 zł  Kiełbasa z cebulką.

 Skład: Kiełbasa wieprzowa czerwona (gorczyca, jaja, mleko, seler, soja), cebula,  sól, pieprz, ogórek kwaszony. 

Sałatka: 15,00 zł   Nicejska.

Skład: sałata lodowa 80, sałata rzymska 50, fasolka szparagowa 100, tuńczyk 80, kapary 20, oliwki 30, jajko 40, cebula czerwona 20, sos vinegre   ( ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca), oregano.

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.