Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Menu tygodnia


 

MENU TYGODNIA

PEŁNY ZESTAW = ZUPA + DRUGIE DANIE – 16,00 zł

  Poniedziałek:  14. 09. 2020 r.

  Zupa: 5,00 zł.  Kapuśniak z kiszonej kapusty. 

Skład: Wywar na kościach wieprzowych podwędzanych, kiszona kapusta, czerwona kiełbasa, marchewka, pietruszka, ziemniak, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten), majeranek.

               Drugie danie: 13,50 zł. Pierś zapiekana ze szpinakiem i mozzarellą, ziemniaki, surówka.

  Skład: Mięso drobiowe – pierś, szpinak świeży, ser mozzarella (mleko i produkty pochodne), ziemniaki, sól, pieprz, olej, warzywa sezonowe. 

                     II  Drugie danie: 12,50 zł.  Chińskie danie z kurczakiem.

Skład: Ryż (zboża zawierające gluten), papryka, warzywa chińskie, sos chilli, kurczak – pierś, cebulka, olej, sól, pieprz,koncentrat pomidorowy mąka, pieczywo (zboża zawierające gluten).

Sałatka: 15,00 zł.  Gyros.

   Skład: sałata lodowa, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza, czerwona cebula, papryka, sos majonezowo – ketchupowy.

                             Wtorek   15. 09. 2020 r.                             

    Zupa: 5,00 zł.  Forszmak.   

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, mięso gulaszowe, papryka czerwona, ogórek kiszony, marchewka, pietruszka, majeranek, bazylia, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy.       

Drugie danie: 13,50 zł. Schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.

Skład:  Mięso wieprzowe – schab, ziemniaki, olej, sól, marchew, groszek zielony, maka (zboża zawierające gluten), cukier, pieprz.

                       II Drugie danie: 12,50 zł.  Tiagattella ze szpinakiem i orzechami.

Skład: Makaron tiagattella (zboża zawierające gluten), szpinak, gałka muszkatułowa, orzechy, , olej, przyprawy,  pieprz, sól.

  Sałatka: 15,00 zł.   Cezar.

Skład: sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, grzanki, kurczak, sos vinegret. 

 Środa   16. 09. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Minestrone z makaronem.

Skład: Wywar na kościach wieprzowych, koncentrat pomidorowy, papryka słodka i surowa czerwona, makaron (zboża zawierające gluten), marchewka, pietruszka, śmietana (mleko i produkty pochodne), ziele angielskie, liść laurowy.  

 Drugie danie: 13,50 zł.  Kotlet Ala Karol, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe, sól, pieprz,  jajko, cebula, ziemniaki, surówka z sezonowych warzyw, bułka tarta (zboża zawierające gluten). 

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Placki ziemniaczane z sosem czosnkowym + dodatki.

Skład: Ziemniaki, jajko, pieprz, sól, olej, cebula, czosnek, dodatki (śmietan/sos pieczarkowy/mięsny), mąka (zboża zawierające gluten).

   Sałatka: 15,00 zł.  Szefa. 

  Skład: szynka 100, sałata lodowa, ogórek surowy, pomidor, jajo, oliwki zielone, sos vinnegret.

 Czwartek:   17. 09. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Bufet Strogonow.

Skład: Wywar na kościach podwędzanych, boczek wędzony, mięso gulaszowe wieprzowe, mąka (zboża zawierające gluten), papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Drugie danie: 13,50 zł.  Spaghetti Bolonese.

Skład:  Mięso mielone wieprzowe, ser żółty (mleko i produkty pochodne), pomidory, pasta pomidorowa, czosnek,  makaron, (zboża zawierające gluten), olej, sól, pieprz.

                    II  Drugie danie: 12,50 zł.  Szaszłyk z dodatkami.

Skład: Mięso drobiowe – pierś, sól, pieprz, papryka, cebula, olej.

Sałatka: 15,00 zł.  Americana. 

  Skład: kurczak, sałata lodowa, ananas, pomidor, jajko, cebula czerwona cebula, płatki migdałowe, ziarna sezamu uprażone. 

 Piątek:   18. 09. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Ogórkowa.

Skład: Wywar warzywny, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, koper zielony, pieprz, por, seler, sól, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy,

Drugie danie: 13,50 zł. Pyzy z okrasą.

Skład: Mąka (zboża zawierające gluten), jajko, woda, mięso gulaszowe, przyprawa do mięsa, cebula, olej,  sól, pieprz.          

II  Drugie danie: 12,50 zł.  Kęski z kurczaka + dodatki.

Skład: Mięso drobiowe, sól, pieprz, olej, przyprawy.

   Sałatka: 15,00 zł.  Z tuńczyka. 

  Skład: sałata lodowa, papryka marynowana, pomidor, ogórek, tuńczyk,  jajo, cebula czerwona, sos vinegre (ocet winny, sok z cytryny, musztarda, gorczyca).

 Sobota:   19. 09. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Krem z dyni.

Skład: Wywar warzywny, pieczona dynia, pieprz, sól, ziele angielskie, śmietana (mleko i produkty pochodne), liść laurowy,

Drugie danie: 13,50 zł. Pierś faszerowana włoskimi frykasami, ziemniaki, surówka.

Skład:  Mięso drobiowe – pierś, suszone pomidory, oliwki, ziemniaki, surówka.                  

 Niedziela:   20. 09. 2020 r.

Zupa: 5,00 zł.  Cebulowa Paryska.

Skład: Wywar na kościach drobiowych, cebula duszona, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka (zboża zawierające gluten).

Drugie danie: 13,50 zł. Łosoś z ryżem, warzywa z wody.

Skład: Ryba  – łosoś, sól, olej, masło, ryż (zboża zawierające gluten),  sól, pieprz, mix warzyw z wody.                  

         

Więcej informacji na temat obiadów dla firm, formy rozliczeń, ceny uzyskają Państwo pod numerem telefonu 660 188 077

lub catering.anielskiesmaki@gmail.com.

ALERGENY POKARMOWE
* – Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach z których zostają przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lubich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica, żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki, pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor, marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysoko przetworzone sery żółte i topione.