Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Lista Dań Cateringowych


Zupy :
Rosół z makaronem;                                                                                                      
Rosół z mini pierożkami mięsnymi;
Zupa pomidorowa tradycyjna z makaronem;
Barszcz czerwony z uszkami;
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami lub groszkiem ptysiowym;
Zupa krem pomidorowa z bazylią;
Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami;
Zupa cebulowa zapiekana z serem żółtym;
Żurek staropolski z jajkiem;
Zupa gulaszowa;
Flaki wołowe;

Dania główne:
Dorsz w sosie porowym;
Łosoś zapiekany w sosie szpinakowym;
Pstrąg pieczony z salsą warzywną w płatkach migdałowych;
Filet z kurczaka zapiekany pod pierzynką francuską;
Pierś drobiowa z grilla w sosie kurkowym lub borowikowym;
Rolada drobiowa nadziewana pieczarkami i duszoną cebulka lub szpinakiem;
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem i serem;
Pieczone udo kacze lub kurze w marynacie staropolskiej;
Sznycel z indyka zapiekany serem , ananasem i żurawiną;
Gołąbki staropolskie nadziewane mięsem i pieczone w sosie z pomidorów
Schabowy zapiekany serem i pieczarkami;
Schabowa sakiewka nadziewana borowikami z duszoną cebulką w sosie leśnym;
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym;
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kurkami w otulinie z szynki parmeńskiej;
Schab w sosie myśliwskim;
Karczek w sosie chrzanowym, cebulowym lub w pomarańczach;
Zraz wieprzowy z ogórkiem i papryką;
Makaron penne z pieczarkami i kurczakiem, w kremowym sosie z suszonymi pomidorami;
Makaron tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo- brokułowym;
Makaron fusilli z zielonym pesto z cukinią i czosnkiem;
Klasyczne spaghetti z sosem bolońskim duszone w słodkich pomidorach z bazylią i oregano;
Makaron tagliatelle ze szpinakiem z parmezanem i suszonymi pomidorami;
Makaron tagliatelle z łososiem , oliwkami czarnymi , pomidorkami koktajlowymi i rukolą w sosie śmietanowym z nutą czosnku;
Pierogi ( jeden kilogram pierogów to około 16 szt.) : ruskie, mięsne, ze szpinakiem i serem , z kapustą i pieczarkami;
z kaszą gryczaną i serem, z kapusta i mięsem,z ryżem i serem, z soczewicy , z ciecierzycy;

Dodatki:
Ziemniaki purre, z wody, opiekane z rozmarynem;
Ryż tradycyjny, ryż cytrynowy z zielonym groszkiem;
Kasza gryczana , jęczmienna, pęczak, jaglana, kuskus;
Kopytka tradycyjne, szpinakowe, marchewkowe, buraczane;
Risotto warzywne;
Kaszotto warzywne;
Placki ziemniaczane;
Placki z cukinii;
Pyzy;
Warzywa gotowane na parze z masłem koperkowym;

Surówki:
z białej i czerwonej kapusty;
z selerem , orzechami włoskimi i rodzynkami;
z białej kapusty i pora;
wiosenna;
z burakiem , ogórkiem i jabłkiem;
z białej rzepy i szczypiorku;
z czerwonej kapusty;
z marchwi i pora; gyros, cezar, szefa, americana, z tuńczykiem;

Przystawki:
Jaja faszerowane: pieczarkami, szynką, łososiem, awokado, ziołami
Śledzie: w oleju, po kaszubsku, po sułtańsku, w śmietanie, po japońsku (z zielonym groszkiem , jajkiem i cebulką w majonezie);
Tymbaliki z kurczaka;
Ryba po grecku;
Roladki z łososia w serku capresse przewiązane szczypiorkiem;
Carpaccio z buraka z serkiem ricotta , kiełkami i grubo zmielonym pieprzem;
Wieżyczki naleśnikowe: szpinakowe, z twarogiem paprykowe, z łososiem, z kurkami i szynką;
Francuskie mini rogaliki nadziewane żółtym serem, szynką parmeńską i ogórkiem;
Kabanosy zawijane ciastem francuskim;
Roladki z szynki z kremem chrzanowym;
Warzywa sezonowe z dipami;
Wytrawne kruche babeczki nadziewane : musem łososiowym, chrzanowym, jajecznym, z tuńczyka, z szynki;
Wykwintne koreczki różne rodzaje;
Tartaletki: z pieczarkami, z łososiem, ze szpinakiem;
Tatar: wołowy tradycyjny, ze śledzia, z łososia;
Deska mięs pieczonych : karczek nadziewany czosnkiem, schab w majeranku, szynka w ziołach, baleron białoruski;
Deska pasztetów z dżemem z czerwonej cebulki: pasztet z królika ze śliwką, pasztet z królika z boczkiem, pasztet wieprzowy z grzybami, pasztet wieprzowo – drobiowy z grubo mielonym pieprzem;
Deska serów: sery wędzone , pleśniowe, oscypki, sery twarde;

Sałatki:
Sałata lodowa z kurczakiem, kukurydzą, włoskimi orzechami i zielonymi oliwkami z sosem miodowo-musztardowym;
Sałata lodowa z wędzonym kurczakiem, marchewka baby, kukurydza, ananas, szczypiorek, sos winegret;
Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw z jajkiem, porem, zielonym groszkiem i majonezem;
Sałatka Horiatiki ze świeżych warzyw, oliwek i greckiego sera feta, skrapiana ziołowym winegret na oliwie z oliwek;
Sałata Cezar z chrupkim bekonem, ziołowymi grzankami, jajkiem, zieloną dymką i winno-czosnkowym sosem;
Sałatka makaronowa z szynką, gotowanych warzyw z jajkiem, kukurydzą i majonezem;
Sałatka grecka z sałaty lodowej, serem feta, pomidorem, papryką, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami, sosem;

Desery:
Panna cotta z musem truskawkowym;
Mufinki: marchewkowe, bananowe z czekoladą , czekoladowe;
Mus z jabłek z jogurtem naturalnym i posypką piernikową;
Szarlotka tradycyjna;
Sernik : tradycyjny, z brzoskwiniami, z rodzynkami, sernik na zimno;
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi;
W-Z ka;
Ciasto bananowe;