Lokalizacja

ul. Unii Lubelskiej 15
20-108 Lublin


Godziny Otwarcia

PON - PT
8:00 - 16:00


Telefon

660 188 077

mobile logo

Lista Dań Cateringowych


Zupy :
Rosół z makaronem
Rosół z mini pierożkami mięsnymi
Zupa pomidorowa tradycyjna z makaronem
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Zupa krem pomidorowa z bazylią
Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami
Zupa cebulowa zapiekana z serem żółtym
Żurek staropolski z jajkiem
Zupa gulaszowa
Flaki wołowe

Dania główne:
Dorsz w sosie porowym
Łosoś zapiekany w sosie szpinakowym
Pstrąg pieczony z salsą warzywną w płatkach migdałowych
Filet z kurczaka zapiekany pod pierzynką francuską
Pierś drobiowa z grilla w sosie kurkowym lub borowikowym
Rolada drobiowa nadziewana pieczarkami i duszoną cebulka lub szpinakiem
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem i serem
Pieczone udo kacze lub kurze w marynacie staropolskiej
Sznycel z indyka zapiekany serem , ananasem i żurawiną
Gołąbki staropolskie nadziewane mięsem i pieczone w sosie z pomidorów
Schabowy zapiekany serem i pieczarkami
Schabowa sakiewka nadziewana borowikami z duszoną cebulką w sosie leśnym
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kurkami w otulinie z szynki parmeńskiej
Schab w sosie myśliwskim
Karczek w sosie chrzanowym, cebulowym lub w pomarańczach
Zraz wieprzowy z ogórkiem i papryką
Makaron penne z pieczarkami i kurczakiem, w kremowym sosie z suszonymi pomidorami
Makaron tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo- brokułowym
Makaron fusilli z zielonym pesto z cukinią i czosnkiem
Klasyczne spaghetti z sosem bolońskim duszone w słodkich pomidorach z bazylią i oregano
Makaron tagliatelle ze szpinakiem z parmezanem i suszonymi pomidorami
Makaron tagliatelle z łososiem , oliwkami czarnymi , pomidorkami koktajlowymi i rukolą w sosie śmietanowym z nutą czosnku
Pierogi ( jeden kilogram pierogów to około 16 szt.) : ruskie, mięsne, ze szpinakiem i serem , z kapustą i pieczarkami
z kaszą gryczaną i serem, z kapusta i mięsem,z ryżem i serem, z soczewicy , z ciecierzycy

Dodatki :
Ziemniaki purre, z wody, opiekane z rozmarynem
Ryż tradycyjny, ryż cytrynowy z zielonym groszkiem
Kasza gryczana , jęczmienna, pęczak, jaglana, kuskus
Kopytka tradycyjne, szpinakowe, marchewkowe, buraczane
Risotto warzywne
Kaszotto warzywne
Placki ziemniaczane
Placki z cukinii
Pyzy
Warzywa gotowane na parze z masłem koperkowym

Surówki :
z białej i czerwonej kapusty
z selerem , orzechami włoskimi i rodzynkami
z białej kapusty i pora
wiosenna
z burakiem , ogórkiem i jabłkiem
z białej rzepy i szczypiorku
z czerwonej kapusty
z marchwi i pora

Przystawki :
Jaja faszerowane : pieczarkami, szynką, łososiem, awokado, ziołami
Śledzie : w oleju, po kaszubsku, po sułtańsku, w śmietanie, po japońsku (z zielonym groszkiem , jajkiem i cebulką w majonezie)
Tymbaliki z kurczaka
Ryba po grecku
Roladki z łososia w serku capresse przewiązane szczypiorkiem
Carpaccio z buraka z serkiem ricotta , kiełkami i grubo zmielonym pieprzem.
Wieżyczki naleśnikowe : szpinakowe, z twarogiem paprykowe, z łososiem, z kurkami i szynką
Francuskie mini rogaliki nadziewane żółtym serem, szynką parmeńską i ogórkiem
Kabanosy zawijane ciastem francuskim
Roladki z szynki z kremem chrzanowym
Warzywa sezonowe z dipami
Wytrawne kruche babeczki nadziewane : musem łososiowym, chrzanowym, jajecznym, z tuńczyka, z szynki
Wykwintne koreczki różne rodzaje
Tartaletki : z pieczarkami, z łososiem, ze szpinakiem
Tatar : wołowy tradycyjny, ze śledzia, z łososia
Deska mięs pieczonych : karczek nadziewany czosnkiem, schab w majeranku, szynka w ziołach, baleron białoruski
Deska pasztetów z dżemem z czerwonej cebulki : pasztet z królika ze śliwką, pasztet z królika z boczkiem, pasztet wieprzowy z grzybami, pasztet wieprzowo – drobiowy z grubo mielonym pieprzem
Deska serów : sery wędzone , pleśniowe, oscypki, sery twarde

Sałatki:
Sałata lodowa z kurczakiem, kukurydzą, włoskimi orzechami i zielonymi oliwkami z sosem miodowo-musztardowym
Sałata lodowa z wędzonym kurczakiem, marchewka baby, kukurydza, ananas, szczypiorek, sos winegret
Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw z jajkiem, porem, zielonym groszkiem i majonezem
Sałatka Horiatiki ze świeżych warzyw, oliwek i greckiego sera feta, skrapiana ziołowym winegret na oliwie z oliwek
Sałata Cezar z chrupkim bekonem, ziołowymi grzankami, jajkiem, zieloną dymką i winno-czosnkowym sosem
Sałatka makaronowa z szynką, gotowanych warzyw z jajkiem, kukurydzą i majonezem
Sałatka grecka z sałaty lodowej, serem feta, pomidorem, papryką, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami, sosem

Desery:
Panna cotta z musem truskawkowym
Mufinki: marchewkowe, bananowe z czekoladą , czekoladowe
Mus z jabłek z jogurtem naturalnym i posypką piernikową
Szarlotka tradycyjna
Sernik : tradycyjny, z brzoskwiniami, z rodzynkami, sernik na zimno
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi
W-Z ka
Ciasto bananowe